ОЕСР відкриє регіональний офіс у Києві та допомагатиме під час відновлення

Понеділок, 12 грудня 2022, 16:35 -
 
t.me/Denys_Smyhal

Організація економічного співробітництва та розвитку відкриє офіс в Києві.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"Щойно в Парижі уклали угоду, яка офіційно дає підґрунтя для запуску в Києві так званого "Офісу зв'язку" Організації економічного співробітництва та розвитку", – написав глава уряду.

Він пояснив, що оскільки Україна визнана потенційним членом ОЕСР, офіс попередньо функціонуватиме до 2026 року задля надання підтримки державі під час відновлення.

Реклама:

"Знаково, що ОЕСР була співвиконавцем Плану Маршала і тепер допомагає в розробленні Плану відновлення України. Дякуємо за цю підтримку", – зауважив Шмигаль.

Також Україна цього місяця отримала опис положень Програми ОЕСР, яка допоможе впровадити стандарти Організації в різних галузях. 

"Готові спільно розпочати її підготовку, аби якнайшвидше приєднатися до "клубу успішних країн". Це стане маркером готовності України до вступу в ЄС та сприятиме затвердженню нашої держави як регіонального лідера", – резюмував очільник Кабміну.

Реклама:

Нагадуємо:

Організація економічного співробітництва та розвитку розглянула заявку України на вступ та розпочинає обговорення.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль передав від імені держави заявку на вступ до Організації економічного співробітництва та розвитку.

Організація економічного співробітництва та розвитку ухвалила рішення призупинити участь Росії та Білорусі через розв’язану проти України війну.

Реклама: