Nestlé, залишаючись в Росії, інвестує в новий завод на Волині майже 40 мільйонів доларів

Понеділок, 12 грудня 2022, 13:30 -


Інновації в дії

Виробник харчових продуктів Nestlé інвестує 39,4 мільйона доларів у відкриття нового виробництва у Смолигові Волинської області.

Про це повідомляє Forbes.

Видання зазначає, що швейцарська компанія вирішила розширити виробництво вермішелі в Україні.

Разом з фабрикою в Торчині, виробнича мережа на Волині стане європейським регіональним хабом компанії для категорії кулінарних продуктів. 

На виробництві, яке забезпечуватиме постачання продукції на ринок України та на інші європейські ринки, буде працевлаштовано 1500 людей.

"Це важливий крок для Nestlé, зроблений у дуже складний для країни час. Ми прагнемо створити хаб із виробництва харчових та кулінарних продуктів, забезпечуючи додаткові робочі місця й задовольняючи потреби українців і громадян інших європейських країн у високоякісних продуктах", – заявив гендиректор Nestlé в Україні та Південно-Східній Європі Алессандро Дзанеллі.

Нагадуємо:

У березні Nestle призупинила капітальні інвестиції в Росію через її вторгнення в Україну, але з російського ринку не вийшла.

У компанії заявили, що мінімізують діяльність у Росії до продажу базових продуктів, таких як дитяче та спеціальне медичне харчування.

Виробники Oreo Mondelez, Nestle та PepsiCo зіштовхнулися зі звільненням співробітників в Україні та опором з боку працівників у Східній Європі, обурених рішеннями компаній зберегти частину бізнесу в Росії.

Швейцарська корпорація Nestle – одна з найбільших харчових компаній, яка залишається працювати в Росії попри війну. У 2020 році вона сплатила в бюджет агресора 502 млн дол.

СЕО компанії Марк Шнайдер закликав український офіс "дружити" з російським.

Читайте такожТі, що залишаються спонсорами війни: як міжнародні компанії виправдовують свій невихід з Росії