"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акордбанк виграв суд в Альфа-Банку щодо угоди своп на 8 мільйонів доларів

Четвер, 1 грудня 2022, 15:58 -

Акордбанк виграв судовий спір у "Альфа-Банку" щодо виконання обов'язків за угодою "СВОП" на 8 млн доларів.

Про це ЕП повідомили у пресслужбі банку.

У банку зазначили, що 17 листопада Госпсуд міста Києва відмовив Альфа-банку у справі №910/6711/22  щодо зобов’язання Акордбанку здійснити продаж іноземної валюти в розмірі 8 млн дол для Альфа-Банку за 228 млн грн.

Своп - угода про обмін активів, процентних виплат, процентних ставок або інших характеристик, вказаних в угоді, з метою оптимізації структури капіталу компанії і отримання додаткового доходу.  характеристиками.

Реклама:

"Мова йшла про виконання обов'язків за угодою "СВОП", укладеною в лютому 2022 року в межах генеральної угоди №Р-154/2017 від 29.09.2017. Окрім того, суд задовольнив зустрічний позов Акордбанку, розірвавши вказану угоду з Альфа-банком", - заявили в банку.

"Позивачем за зустрічним позовом [Акордбанком] було належним чином обгрунтовано настання істотної зміни обставин, а саме введення військового стану через військову агресію РФ, внаслідок якої було введено заборону НБУ здійснювати валютні операції, учасником яких є юридична або фізична особа, яка має місцезнаходження (зареєстрована/постійно проживає) в Російській Федерації, а також збільшення курсу на більш як 20%", - йдеться у витязі з рішення суду від 17.11.22.

Рішення РНБО від 19 жовтня до фізосіб - власників істотної участі в окремих банках України, зокрема АТ "Альфа-Банк", застосовані персональні санкції.

Реклама:

Зокрема, діє санкція "блокування активів – тимчасове позбавлення права користуватися та розпоряджатися активами, що належать фізичній або юридичній особі, а також активами, щодо яких така особа може прямо чи опосередковано (через інших фізичних або юридичних осіб) вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження ними", нагадали в Акордбанку.

Нагадаємо:

"Альфа-Банк Україна" подав позов на Акордбанк за невиконання угоди форексного свопу з продажу-купівлі іноземної валюти проти гривні у сумі 8 млн доларів. В Акордбанку заявляли, що не порушували жодних норм законодавства.

Економічна правда

Реклама: