Голова французького енергогіганта TotalEnergies: Захід і решта світу по-різному ставляться до війни в Україні

Середа, 9 листопада 2022, 19:35 -

Головний виконавчий директор французького енергогіганта TotalEnergies Патрік Пуянне заявив, що решта світу, а саме країни Азії та Африки, "не поділяють погляд західного світу на конфлікт між Росією і Україною".

Про це пише Reuters.

"Бачення цього конфлікту, яке ми маємо в західному таборі, аж ніяк не поділяється переважною більшістю решти світу", - заявив Пуянне в середу на комітеті з питань закордонних справ французького парламенту.

Минулого місяця TotalEnergies заявила, що отримала близько 748 мільйонів доларів дивідендів від своїх російських активів за перші дев'ять місяців цього року.

Реклама:

На відміну від британських конкурентів BP і Shell, TotalEnergies зберегла інвестиції в Росії, включаючи міноритарні пакети акцій газовидобувної компанії Новатек і проєктів з виробництва скрапленого природного газу (СПГ) Ямал СПГ і Арктик СПГ 2.

Нагадаємо:

Основна мотивація французького енергогіганта TotalEnergies щодо Росії, де компанія зберегла свої активи, незважаючи на західні санкції, полягає в тому, щоб поставляти скраплений природний газ (СПГ) до Європи.

Реклама:

Економічна правда

Реклама: