Японія висловила занепокоєння через податкові кредити на електромобілі в США

Субота, 5 листопада 2022, 15:18 -
 
getty images

Уряд Японії заявив, що нові податкові пільги на електромобілі в США можуть стримати подальші інвестиції японців і вдарити по зайнятості в найбільшій економіці світу.

Про це повідомляє Reuters.

У коментарі, поданому до Міністерства фінансів США, уряд Японії висловив низку занепокоєнь щодо податкових кредитів у Законі про зниження інфляції (IRA), який розроблений для створення більш стійких ланцюжків постачання.  

Заяву уряду поділяють і автомобільна лобістська група країни щодо того, що IRA ставить японських автовиробників у невигідне становище на їх важливому північноамериканському ринку.

Реклама:

За словами японського уряду, вимоги для отримання податкового кредиту "не відповідають" спільній політиці між урядами Японії та США щодо побудови стійких ланцюжків поставок шляхом співпраці з союзниками та партнерами. 

Відповідно до закону, правила, що регулюють поточну податкову пільгу в розмірі 7500 доларів на електромобілі, спрямовану на переконання споживачів купувати транспортні засоби, будуть замінені стимулами, спрямованими на збільшення виробництва акумуляторів і електромобілів у Сполучених Штатах. 

Передбачається, що вимоги до внутрішнього вмісту різко зростуть протягом наступних шести років.

Реклама:

Своє занепокоєння також висловили уряди Південної Кореї та європейських країн.

Нагадаємо:

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до американських напівпровідникових технологій.

Економіка США у третьому кварталі відновилася після шестимісячного спаду - ВВП зріс на 2,6%, що стало першим зростанням у 2022 році попри тривалі побоювання, що країна перебуває під загрозою рецесії.

Базовий рівень споживчої інфляції в Японії прискорився до нового восьмирічного максимуму в 3% у вересні, що поставило під сумнів рішучість Центробанку зберегти свою надм’яку політику, оскільки єна продовжує падати до 32-річного мінімуму. 

Реклама: