Pfizer, Audi і Mondelez призупинили рекламу в Twitter: причини

П'ятниця, 4 листопада 2022, 14:29 -

Компанії General Mills, Audi і Pfizer приєдналися до зростаючого списку компаній, що призупиняють рекламу в Twitter: рекламодавці стурбовані шквалом звільнень керівників Twitter і планами нового власника Ілона Маска щодо модерації контенту.

Про це пише The Wall Street Journal.

Вирішила призупинити рекламу в Twitter і харчова компанія Mondelez International.

"Деякі рекламодавці стурбовані тим, що Маск може скоротити модерацію контенту, що, на їхню думку, призведе до збільшення небажаного контенту на платформі. Інші тимчасово припиняють розміщення реклами через невизначеність у компанії, оскільки топ-менеджери йдуть, а Маск розглядає низку змін", - пише газета.

Реклама:

Представники General Mills і Audi of America підтвердили, що компанії призупинили рекламу в Twitter.

"Як завжди, ми будемо продовжувати стежити за цим новим напрямком і оцінювати наші маркетингові витрати", - сказала прес-секретар General Mills.

Представник Twitter не відповів на запит про коментарі.

Реклама:

Минулого тижня General Motors Co. призупинила свої витрати на платформу Twitter.

"Багато інших компаній роблять те ж саме. Керівник одного з найбільших рекламних агентств заявив, що близько 20 його клієнтів тимчасово призупинили витрати на Twitter. Покупці реклами кажуть, що платформа не вважається обов'язковою для багатьох рекламодавців, оскільки набагато більші бюджети йдуть на Googe і Meta", - додає WSJ.

Водночас Маск працює над тим, щоб запевнити рекламодавців - як публічно, так і приватно - що платформа залишиться безпечним місцем для брендів.

У середу пан Маск взяв участь у відеодзвінку з WPP PLC, найбільшою в світі рекламною компанією, і деякими її клієнтами, такими як Coca-Cola Co, Unilever PLC і Google, кажуть джерела.

Нагадуємо:

Співробітники Twitter Inc. подали до суду на компанію через план Ілона Маска скоротити близько 3700 робочих місць на платформі соціальних медіа – компанія робить це без належного повідомлення, чим порушує федеральне законодавство та законодавство Каліфорнії.

Віднедавна власник та CEO Twitter, мільярдер Ілон Маск починає процес скорочення штату Twitter, про що він повідомив співробітників в електронному листі.

Новий очільник Twitter Ілон Маск планує звільнити до половини співробітників Twitter в рамках масштабного скорочення витрат компанії.

Три топменеджери Twitter залишають компанію після закриття угоди про її купівлю мільярдером Ілоном Маском, вони отримають понад 100 млн доларів вихідної допомоги та інших виплат.

Американський мільярдер, очільник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск почав керувати Twitter, а попереднє керівництво залишило штаб-квартиру.

Економічна правда

Реклама: