Нафта дорожчає, оскільки долар ослаб, а ризики щодо пропозиції збереглися

П'ятниця, 4 листопада 2022, 11:06 -


Інновації в дії

Ціни на нафту виросли в п'ятницю, оскільки долар ослаб, а ризики пропозиції збереглися, хоча побоювання рецесії і спалахи COVID в Китаї стримували ціни.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent подорожчали на 1,84 долара, або на 1,9%, до 96,51 долара за барель на 07:40 за Гринвічем. Контракт прямує до тижневого підйому більш ніж на 0,5%.

Ф'ючерси на нафту WTI в США виросли на 1,94 долара, або на 2,2%, до 90,11 долара за барель, що відповідає тижневому приросту більш ніж на 2%.

Причини зміни цін

Обидва контракти зросли, коли долар знизився. Більш слабкий долар збільшує попит на нафту, оскільки робить товар дешевшим для тих, хто тримає інші валюти.

"Незважаючи на те, що проблеми з попитом залишаються на ринку, пропозиція, як і раніше, буде обмеженою, оскільки в Європі починається ембарго на російську нафту, а запаси сирої нафти в США скорочуються", - пише агентство.

"Все більш похмурі макроекономічні перспективи надають сильний негативний вплив на ринок нафти, і без скорочення поставок, оголошеного ОПЕК+ в жовтні, ми, ймовірно, торгувалися б на набагато нижчих рівнях", - сказав Уоррен Паттерсон, керівник відділу стратегії по сировинних товарах ING.

Побоювання рецесії в Сполучених Штатах, найбільшому в світі споживачеві нафти, зросли в четвер після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл заявив, що думати про призупинення підвищення процентних ставок було "дуже передчасно".

Банк Англії попередив у четвер, що, на його думку, Велика Британія вступила в рецесію і економіка може не зростати ще два роки.

Аналітики ANZ вказали на ознаки ослаблення попиту в Європі і США, коли люди стали менше їздити на автомобілях, а Amazon попередив про зниження продажів, що може послабити попит на дистилят.

Китай дотримується своїх суворих обмежень щодо COVID-19, оскільки в четвер кількість випадків захворювання зросла до найвищого рівня з серпня.

Економічна правда