Мінборони призначило нового гендиректора"Мотор Січі": Богуслаєва звільнили

Середа, 30 листопада 2022, 17:29 -

Наказом міністра оборони новим гендиректором "Мотор Січі", яку на початку листопада відчужили та передали в управління Міноборони, призначили Олексія Нікіфорова.

Про це повідомляється на сайті Міністерства оборони України.

Так, 28 листопада наказом міністра оборони Олексія Резнікова внесли зміни до статуту ПАТ "Мотор Січ", на основі якого діє підприємство.

"Крім того, достроково припинено повноваження членів наглядової ради, голови та членів Ради директорів. Також припинено повноваження та звільнено з посади ррезидента акціонерного товариства Вячеслава Богуслаєва.

Реклама:

Окрім призначення Нікіфорова, обрали новий склад наглядової ради та її голову - заступника міністра економіки України Ігоря Фоменка, який уже провів перше засідання.

До новоствореної наглядової ради підприємства також увійшли: Роман Коновалов, Сергій Корж, Юрій Пащенко та Юрій Шаповал.

Окрім цього, зареєстровані усі зміни, які містяться в Єдиному державному реєстрі.

Реклама:

"Відтепер стратегічне підприємство працюватиме у режимі 24/7 на задоволення оборонних потреб держави.

Повністю використовуватиметься потенціал трудового колективу. "Мотор Січ" буде розвиватися та випускатиме продукцію в інтересах України та ЗСУ", - резюмували в Міноборони.

Як свідчать реєстри, керівником "Мотор Січі" є Нікіфоров Олексій Вікторович. 

На сайті Запорізької міської ради зазначена особа з таким же іменем, яка працює заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради.

На сайті міськради, зокрема, йдеться, що Олексій Вікторович Нікіфоров більше 10 років працював на ВАТ "Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь".

Читайте також: Недоторканий "дід" та його дітище. Як Богуслаєв і "Мотор Січ" працювали на Росію

З міркувань оборони. Як активи Коломойського, Жеваго, Григоришина та Богуслаєва перейшли до держави

Нагадуємо:

23 жовтня Служба безпеки України повідомила про затримання президента АТ "Мотор Січ" та начальника Департаменту зовнішньо-економічної діяльності цього підприємства: їм оголошено підозру в колаборації та пособництві державі агресору. За матеріалами слідства, ці посадовці діяли у змові з наближеними до Кремля представниками російської корпорації "Ростех".

На наступний день, 24 жовтня, Шевченківський суд Києва взяв їх під варту на два місяці (до 20 грудня). Вже у листопаді суд наклав арешт на все майно Богуслаєва вартістю майже 1 млрд грн.

Журналісти-розслідувачі "Схем" опублікували, докази наявності у В'ячеслава Богуслаєва російського паспорту. Адвокат Богуслаєва підтвердив, що у нього дійсно є російський паспорт.

На початку листопада держава відчужила "Мотор Січ" та передала її в управління Міноборони.

Економічна правда

Реклама: