Маск планує скоротити до половини співробітників Twitter – FT

Четвер, 3 листопада 2022, 10:47 -


Інновації в дії

Новий очільник Twitter Ілон Маск планує звільнити до половини співробітників Twitter в рамках масштабного скорочення витрат компанії.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на два джерела.

Мільярдер планує скоротити близько 3700 робочих місць в Twitter після того, як він викупив компанію соціальних мереж за 44 мільярди доларів. 

Він також хоче змінити чинну політику Twitter, яка дозволяє співробітникам працювати з будь-якого місця, і запровадити роботу в офісі з понеділка, 7 листопада. Маск вже наклав свій відбиток на роботу Twitter і попросив співробітників працювати цілодобово над окремими проектами. 

Один з таких проектів стосується запровадження преміальної послугу підписки за 8 дол на місяць, яка буде верифікувати користувачів, підвищить видимість їхніх постів і дозволить їм бачити менше реклами. 

Заходи зі скорочення витрат супроводжуються занепокоєнням рекламодавців, які є джерелом більшої частини доходів Twitter – вони побоюються, що його плани послабити правила модерації контенту на платформі призведуть до зростання кількості неприйнятного контенту. 

Нагадуємо:

Три топменеджери Twitter залишають компанію після закриття угоди про її купівлю мільярдером Ілоном Маском, вони отримають понад 100 млн доларів вихідної допомоги та інших виплат.

Американський мільярдер, очільник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск почав керувати Twitter, а попереднє керівництво залишило штаб-квартиру.