Уряд схвалив залучення ще пів мільярда доларів фінансування від МБРР

П'ятниця, 25 листопада 2022, 18:28 -

Кабінет міністрів прийняв рішення залучити четверте додаткове фінансування у розмірі 500 мільйонів доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів.

"Кредит буде надано на пільгових умовах як гарантія Великобританії у рамках реалізації спільного з Міжнародним банком реконструкції та розвитку та Міжнародною асоціацією розвитку проєкту "Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні", – пояснили у Мінфіні.

Термін погашення кредиту – 18,5 року з п’ятирічним пільговим періодом. Процентна ставка – 0,25 % річних (нараховується на невикористану частину позики).

Реклама:

Залучені кошти спрямують на відшкодування видатків держбюджету на виплати соціальної допомоги сім’ям з дітьми, заробітної плати працівникам державних закладів вищої освіти, а також комунальних послуг.

Також уряд підтримав проєкт розпорядження президента про утворення делегації України для участі у переговорах з МБРР щодо укладення Угоди про позику між Україною та МБРР. А також уповноваження міністра фінансів Сергія Марченка на підписання угоди.

Нагадуємо:

Реклама:

До держбюджету України у середу, 22 листопада, надійшло 60 млн доларів фінансування від Світового банку.

Україна 22 листопада отримала другий транш на суму 2,5 млрд євро в рамках поточної виняткової восьмої за ліком програми макрофінансової допомоги ЄС (МФД).

Сполучені Штати у вівторок, 22 листопада, виділяють Україні додаткові 4,5 мільярда гривень грантової допомоги для підтримки держбюджету.

Реклама: