Кількість кібератак на енергетичну інфраструктури з початку війни зросла на третину – Міненерго

Понеділок, 21 листопада 2022, 20:05 -


Інновації в дії

З початку великої війни кількість кібератак на обʼєкти енергетичної інфрастуркутури України збільшилась на третину – до понад 1,2 мільйона порівняно з 0,9 мільйона кібератак з весь 2021 рік.

Про це повідомив заступник міністра енергетики з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Фарід Сафаров, передає Інтерфакс-Україна.

"Наразі росіяни продовжують намагатися "покласти" нашу енергосистему, застосовуючи і кібератаки, і прямі фізичні атаки ракетами й дронами. Загальна кількість кібератак за дев'ять місяців війни становить понад 1,2 млн випадків. Кількість DDos-атак на сайти ключових енергетичних компаній та міністерства - 50, для порівняння з початку фіксації такого типу атак із 2019 року їх було лише п'ять", – сказав чиновник під час Energy Security Forum 2022 у понеділок.

Водночас, високий рівень кіберзахисту українського енергосектору не дав змоги країні-агресору Росії, яка почала здійснювати інтенсивні кібератаки на український енергосектор ще до 24 лютого, досягти мети.

Сафаров відзначив ефективну роботу кіберцентрів, що функціонують на базі НЕК "Укренерго" та НАК "Нафтогаз України", зазначивши, що динаміка та інтенсивність блокування тих чи інших ресурсів кіберфахівцями збільшилася в сотні разів і за час війни досягла цифри +20 тис.