"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Виготовляли 20 тисяч пачок цигарок на добу: на Волині викрили підпільну тютюнову фабрику

П'ятниця, 18 листопада 2022, 14:57 -
 
Офіс генпрокурора

На Волині викрили нелегальну тютюнову фабрику та вилучили лінії для виробництва та пакування цигарок на 20 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За попередніми розрахунками, виробничі потужності підприємства дозволяли виготовляти до 20 тисяч пачок цигарок щодоби. Нелегальна фабрика працювала в одному з віддалених сіл, а продукцію зберігали збували у Львівській та Волинській областях.

"На фабриці була змонтована професійна лінія підготовки сировини, застосовувалось високотехнологічне дороговартісне обладнання. Робота з виготовлення тютюнових виробів велась вахтовим методом.

Реклама:

Територія довкола була обгороджена високим парканом. Окрім того, там була встановлена сучасна система сигналізації та відеонагляду. Периметр патрулювала посилена охорона – все це забезпечувало повну секретність об’єкта", – розповідають в Офісі генпрокурора.

Під час обшуків правоохоронці вилучили лінію для виробництва тютюнових виробів, лінію для їх пакування, понад 59 тис пачок готової продукції, понад 5,5 тонн тютюну, папір, фільтри і комплектувальні матеріали. Загальна вартість вилученого становить близько 20 млн грн.

"Наразі вирішується питання щодо призначення відповідних експертиз, накладення арешту на майно", – додали в повідомленні.

Реклама:

Нагадуємо:

На Закарпатті детективи Бюро економічної безпеки спільно з працівниками Державних податкової та митної служб попередили нелегальне вивезення з України цигарок на близько 6 мільйонів гривень.

Реклама: