На Закарпатті викрили водія, який намагався вивезти за кордон цигарки на майже 6 мільйонів

Понеділок, 14 листопада 2022, 19:15 -

На Закарпатті детективи Бюро економічної безпеки спільно з працівниками Державних податкової та митної служб попередили нелегальне вивезення з України цигарок на близько 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє пресслужба БЕБ.

Працівники служб на митному посту "Лужанка" провели огляд транспортного засобу MAN, який намагався незаконно перетнути державний кордон з метою незаконного збуту на території Євросоюзу тютюнових виробів без марок акцизного збору.

У ході огляду у подвійному дні, стінах кузова та даху транспортного засобу виявили більш ніж 150 тис пачок цигарок. Орієнтовна вартість тютюнових виробів становить близько 6 млн грн. 

Реклама:

У БЕБ зазначають, що це одна з найбільших партій виявлених у Закарпатській області з початку року.

У зв’язку з цим фактом розпочато кримінальне провадження. Детективи відділу Територіального управління БЕБ у Закарпатські області звернулися до суду з метою арешту тимчасово вилученого майна та транспортного засобу.

Нагадуємо:

Реклама:

Представники Державної податкової служби , СБУ та Генпрокуратури завершили двомісячний обшук на тютюновій фабриці United Tobacco у Жовтих Водах Дніпропетровської області та припинили її "напівлегальну" діяльність.

Частка нелегальних тютюнових виробів на українському ринку в серпні досягла 21,9%, що на 5% більше за середньозважений показник минулого року, через це державний бюджет недоотримав понад 20 мільярдів гривень.

Реклама: