Пропаганда РФ скористалася скандалом із біржею FTX у спробі зірвати збір коштів для України

Четвер, 17 листопада 2022, 13:55 -

У Twitter та у низці ЗМІ, на кшталт Fox News і Russia Today, поширюються фейкові чутки, що сотні мільйонів доларі, які Україна отримала як допомогу у війні проти агресора, були незаконно переведені до демократичної партії США за допомогою сайту для донатів Aid For Ukraine та криптобіржі FTX.

Про це заявляє українська блокчейн-компанія Everstake, яка у березні разом із криптобіржами Kuna та FTX запустила офіційний сайт для донатів у криптовалюті Aid For Ukraine за інформаційної підтримки Мінцифри.

"Усі зібрані кошти направляють на допомогу Збройним Силам України та вирішення гуманітарної кризи, пов’язаної з російським вторгненням", - йдеться в релізі.

"Вже декілька днів у окремі користувачі Twitter, у тому числі імовірно фейкові акаунти конгресменів та упереджені ЗМІ на кшталт Fox News та russia today поширюють чутки, що сотні мільйонів доларів США, які Україна отримала як допомогу у війні проти держави агресора, були незаконно переведені до демократичної партії США за допомогою Aid For Ukraine та криптобіржі FTX", - наголошують в Everstake.

Реклама:

Блокчейн-компанія підкреслює - ця інформація не відповідає дійсності.

Фонд Aid For Ukraine лише кілька разів використовував криптовалютну біржу FTX та виключно для конвертації криптовалютних пожертв у фіатні гроші на початку березня, про що повідомив заступник міністра цифрової трансформації України Олександр Борняков.

А Національний банк України підтвердив отримання всіх пожертв. На діяльність криптофонду Aid For Ukraine ситуація з FTX не впливає, наголошують в Everstake.

Реклама:

Зазначається, що з отриманих 60 мільйонів доларів 54 мільйони вже витрачено на гуманітарні та військові потреби України, повний звіт доступний на офіційному вебсайті Aid for Ukraine - це підтвердив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. 

Наголошується, що зібрані кошти не зберігаються у FTX та можуть бути конвертовані у фіатні гроші за допомогою інших платформ. 

Минулого тижня FTX подала заяву про банкрутство після інформації про те, що на балансі дочірньої компанії FTX Alameda Research міститься велика кількість FTT,  токена, випущеного FTX.

Незабаром після цього FTT впав, викликавши кризу ліквідності на біржі та падіння вартості компанії. Це спровокувало кризу на криптовалютному ринку та зменшення вартосты біткоїна та інших криптовалют.

"Щоразу, коли Росія зазнає поразки на полі бою, вона шукає способи прикрити свої військові невдачі на інформаційному фронті, поширюючи фейки з надуманих приводів.

На цей раз вони вирішили використати крах біржі FTX для чергових казок про відмивання грошей. Росії невигідна підтримка Україні з Заходу, тому що вона обертається їм поразками на полі бою. Ми знаємо, що кожна пожертва пішла на допомогу Україні", - заявив СЕО Everstake та співініціатор Aid For Ukraine Сергій Васильчук.

Економічна правда

Реклама: