Відновлення бізнес-центру 101 tower коштуватиме щонайменше 10 мільйонів доларів – співвласник

Середа, 16 листопада 2022, 12:17 -


Інновації в дії
GETTY IMAGES

Відбудова бізнес-центру 101 Tower у Києві, який зазнав ракетного обстрілу РФ 10 жовтня, буде коштувати щонайменше 10 млн дол.

Про це ЕП розповів співвласник бізнес-центру, засновник компанії KAN Development Ігор Ніконов, йдеться у статті Олександра Колесніченка.

"Дякувати Богу, обійшлося без жертв. Багато людей могло загинути. Якби атака відбулася на кілька годин пізніше - наслідки були б іншими", - сказав Ніконов у розмові з ЕП.

За словами керівника КУА "Валприм" Андрія Левіна, хоча основні конструкції будівлі не постраждали, ушкодження будівлі виявилися більшими, ніж це виглядає ззовні.

"На перший погляд виглядає так, що постраждав тільки скляний фасад, але насправді постраждали інженерні системи, внутрішні стіни, обладнання, меблі", - розповів він.

Ракета впала в лічених метрах від будівлі. За словами Ніконова, вибух був такої сили, що ліфтові двері в холах зігнуло тиском від ударної хвилі.

Наразі власники бізнес-центру не можуть точно оцінити суму збитків від пошкоджень - зробити точну оцінку складно через аварійний стан будівлі та обмежений доступ до неї.

"Підрахунки ще в процесі, на це потрібно досить багато часу та команда профільних спеціалістів, з якими ми зараз співпрацюємо", - пояснив Левін.

Ніконов припускає, що на відбудову 101 Tower йому та Черновецькому доведеться викласти щонайменше 10 млн дол.

У статті зазначається, що бізнес-центром управляє компанія з управління активами "Валприм" від імені основного акціонера компанії-власника 101 Tower - Степана Черновецького. Йому належить частка 75% в ТОВ "Єврожитлогруп", на яку в свою чергу оформлена земельна ділянка та власне сама будівля.

"Чверть в "Єврожитлогруп", а по суті в 101 Tower належить засновнику компанії KAN Development Ігорю Ніконову", - йдеться у матеріалі.

Читайте детальніше: Російська ракета в жовтні ледь не знищила бізнес-центр Черновецького. Чи будуть відновлювати 101 Tower?

Економічна правда