Ціни на нафту зросли після інциденту з судном біля берегів Оману

Середа, 16 листопада 2022, 11:45 -


Інновації в дії

Ціни на нафту виросли в середу, відігравши попередні втрати, після інциденту з комерційним судном біля берегів Оману, але зростання кількості випадків COVID-19 в Китаї обмежило приріст.

Про це пише Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 65 центів, або на 0,7%, до 94,51 долара за барель до 08:54 за Гринвічем.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) виросли на 35 центів, або на 0,4%, до 87,27 долара за барель.

Причини зростання цін

П'ятий флот ВМС США заявив, що знає про інцидент, що стався в середу в Оманській затоці за участю комерційного судна, повідомив агентству Reuters командувач Тімоті Хокінс.

Агентство AP повідомило, що нафтовий танкер під прапором Ліберії, що експлуатується сінгапурською компанією Eastern Pacific Shipping, був вражений вибухом безпілотника в Оманській затоці.

Ціни на нафту зросли у вівторок після того, як поставки нафти в деякі частини Європи через ділянку нафтопроводу "Дружба" були тимчасово припинені.

Перебої відбулися одночасно з вибухом на сході Польщі поблизу кордону з Україною, який забрав життя двох людей.

У Китаї зростання кількості випадків COVID-19 вплинуло на настрої після ослаблення вірусних обмежень на цьому тижні.

"Зростанню попиту на нафту в країні перешкоджає її непохитна віра в політику нульової терпимості до COVID-19 і стійка економічна слабкість", - сказав аналітик PVM Oil Стівен Бреннок.

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує уповільнення зростання попиту до 1,6 млн б/д в 2023 році з 2,1 млн б/д у цьому році.

Запаси сирої нафти в США скоротилися приблизно на 5,8 млн барелів за тиждень, що завершився 11 листопада, повідомили джерела Reuters на ринку з посиланням на дані Американського інституту нафти.

Економічна правда