Поліція острова Джерсі визнала незаконність обшуків у приміщеннях, пов'язаних з Абрамовичем – ЗМІ

Четвер, 10 листопада 2022, 12:00 -
 
Роман Абрамович
reuters

Поліція острова Джерсі визнала, що провела незаконні обшуки у приміщеннях, пов'язаних із російським мільярдером Романом Абрамовичем, і погодилася виплатити збитки та вибачитися.

Про це пише Reuters із посиланням на юридичний документ, з яким ознайомилось агентство.

Поліція Джерсі отримала ордери на обшук і обшукала приміщення, імовірно пов'язані з Абрамовичем, в квітні 2022 року, вилучивши документи і пристрої, згідно з юридичним документом, підписаним в суді Джерсі.

"У постанові про згоду від 9 листопада, підтвердженому двома джерелами, поліція Джерсі визнала, що "ордери на обшук були отримані незаконно" і погодилася з тим, "що ордери на обшук повинні бути скасовані", - пише агентство з посиланням на копію документа, з якими воно ознайомилось.

Реклама:

Поліція Джерсі не відразу відповіла на письмовий запит видання про коментар.

Поліція також погодилася відшкодувати збитки і витрати, підтвердила, що всі копії документів, вилучених під час обшуків, були знищені і що поліція вибачиться перед Абрамовичем, йдеться в документі.

"Пан Абрамович завжди діяв відповідно до закону, ми раді, що поліція Джерсі пішла на поступки щодо цих незаконних і необґрунтованих обшуків", - заявила речниця Абрамовича.

Реклама:

Як частина Нормандських островів, Джерсі має власний уряд, але належить до юрисдикції Британії. Джерсі тривалий час вважається "податковою гаванню" для олігархів, і внесений українським урядом до переліку офшорних зон.

Нагадаємо:

У квітні повідомлялось, що понад 7 мільярдів доларів, що належать Роману Абрамовичу, були заморожені владою в офшорній зоні острову Джерсі.

Економічна правда

Реклама: