В офшорній зоні Джерсі заблокували активи Абрамовича на 7 мільярдів доларів

Середа, 13 квітня 2022, 16:29 -
 
getty images

Понад 7 мільярдів доларів, що належать Роману Абрамовичу, були заморожені владою в офшорній зоні острову Джерсі.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на заяву місцевого уряду в середу.

Відповідну постанову видав Королівський суд Джерсі. Крім того, правоохоронці провели обшук у приміщенні, яке може бути пов’язане з олігархом.

Минулого місяця Європейський Союз і Британія наклали на Абрамовича санкції на тлі обмеження фінансової свободи наближених до Путіна російських олігархів. Водночас Абрамовичу вдалося вберегтися від санкцій США. Одна з версій – його роль у перемовинах між РФ та Україною.

Реклама:

Західні санкції проти Абрамовича заморозили його активи, та поставили під питання майбутнє футбольного клубу "Челсі".

Як частина Нормандських островів, Джерсі має власний уряд, але належить до юрисдикції Британії. Джерсі тривалий час вважається "податковою гаванню" для олігархів, і внесений українським урядом до переліку офшорних зон.

Нагадуємо:

Британія запровадила нові санкції проти семи російських олігархів та доповнила перелік, зокрема, Романом Абрамовичем, Олегом Дерипаскою та головою "Газпрому" Міллером.

Журналісти WSJ з’ясували, що нібито президент України Володимир Зеленський попросив Джо Байдена виключити російського олігарха Романа Абрамовича з уже підготовленого списку санкцій, щоб той міг продовжити бути посередником у переговорах з Росією.

"Економічна правда" тепер у Telegram. Ми відстежуємо, як швидко падає путінський режим, і які компанії приєднуються до бойкоту агресора. Підписатися можна тут

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: