Байден вважає, що варто звернути увагу на зв'язки Маска з іншими країнами

Четвер, 10 листопада 2022, 09:26

Президент США Джо Байден вважає, що зв’язки Ілона Маска з іншими країнами "варті того, щоб до них придивитися".

Про це він заявив на пресконференції в Білому домі в середу, повідомляє Bloomberg.

"Я думаю, що співпраця Ілона Маска і технічні відносини з іншими країнами заслуговують на увагу. Незалежно від того, чи робить він щось недоречне – я не натякаю на це. Я вважаю, що варто до них [зв’язків] придивитися. Але це все, що я скажу".

Минулого місяц, за даними співрозмовників агентства, адміністрація Байдена обговорювала, чи повинні США перевіряти окремі підприємства Маска з точки зору національної безпеки, зокрема – його купівлю Twitter і супутникову мережу Starlink компанії SpaceX.

Реклама:

Одним з елементів угоди з купівлі Twitter Inc. вартістю 44 млрд дол була присутність іноземних інвесторів у консорціумі Маска. До групи входять принц Саудівської Аравії Альвалід бін Талал, криптобірда Binance, заснована і керована вихідцем з Китаю, і суверенний фонд Катару. 

Крім того, автовиробник Маска Tesla отримує близько 25% своїх доходів з Китаю.

Нагадуємо:

Реклама:

У Білому домі заявляють, що повідомлення про те, що Сполучені Штати обговорюють проведення перевірки щодо національної безпеки деяких підприємств Ілона Маска, "не відповідають дійсності".

Американський мільярдер, очільник компаній Tesla та SpaceX Ілон Маск наприкінці жовтня почав керувати Twitter, а попереднє керівництво залишило штаб-квартиру.

Раніше Маск у своєму Twitter описав своє бачення "сценарію миру" в російсько-українській війні, зокрема – віддати український Крим російським окупантам. 

Реклама: