У Білому домі заперечили перевірку компаній Маска на наявність загроз нацбезпеці

Середа, 26 жовтня 2022, 12:07 -

Повідомлення про те, що Сполучені Штати обговорюють проведення перевірки щодо національної безпеки деяких підприємств Ілона Маска, "не відповідають дійсності".

Про це заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, пише Reuters.

Відповідаючи на запитання про інформацію Bloomberg News минулого тижня, що представники адміністрації Байдена обговорюють, чи повинні деякі з підприємств Маска пройти перевірку щодо ризиків для національної безпеки, Жан-П’єр сказала: "Ці повідомлення не відповідають дійсності... Перевірка національної безпеки - це неправда".

При цьому вона відмовилася коментувати відносини адміністрації Байдена з Маском або його ділові відносини з іншими країнами.

Реклама:

Раніше агенство Bloomberg повідомило, що офіційні особи США зважують, які інструменти, якщо такі є, будуть доступні, щоб дозволити уряду США перевірити деякі підприємства Маска, включаючи супутникову мережу Starlink від SpaceX і його угоду щодо Twitter Inc на суму 44 мільярди доларів, щодо ризиків нацбезпеці.

Присутність іноземних інвесторів в угоді Маска з Twitter може спровокувати розгляд Комітетом з іноземних інвестицій у Сполучених Штатах (CFIUS), повідомило тоді Bloomberg.

Економічна правда

Реклама:
Реклама: