Credit Suisse прагне викупити свій борг на $3 мільярди у спробах заспокоїти інвесторів

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 10:47 -


Інновації в дії

Швейцарський банк Credit Suisse зробив пропозицію викупити до 3 мільярдів доларів старших боргових паперів у спробах заспокоїти побоювання інвесторів на тлі падіння акцій та чуток про фінансові проблеми.

Про це повідомляє Reuters.

"Операції відповідають нашому проактивному підходу до управління загальною структурою зобов'язань і оптимізації процентних витрат і дозволяють нам скористатися перевагами ринкових умов для викупу боргу за привабливими цінами", - йдеться в заяві банку.

Другий за величиною банк Швейцарії заявив, що робить тендерну пропозицію на 1 млрд євро щодо восьми боргових цінних паперів, деномінованих в євро або фунтах стерлінгів, і ще одну – про викуп 12 паперів, деномінованих в доларах, на суму до 2 млрд дол.

Керівництво банку намагається запевнити великих клієнтів, контрагентів та інвесторів щодо своєї ліквідності та достатності капіталу. Головний виконавчий директор банку Ульріх Кернер в службовій записці також повідомив співробітникам, що банк не має проблем з капіталом чи ліквідністю.  

Нагадуємо:

Керівництво банку Credit Suisse запевняє клієнтів, контрагентів та інвесторів щодо своєї ліквідності та стану капіталу на тлі падіння акцій та чуток про фінансову нестійкість банку.

Швейцарський національний банк уважно стежить за ситуацією з Credit Suisse.