"Спиртопад": Фонд держмайна у жовтні виставляє на продаж шість спиртзаводів

П'ятниця, 7 жовтня 2022, 10:20 -


Інновації в дії
фото: фонд держмайна

Фонд держмайна оголосив проведення онлайн аукціонів з приватизації виробничих потужностей шести державних виробників спирту.

Про це повідомляє пресслужба Фонду.

Так, 10 жовтня відбудеться аукціон з продажу окремого майна Борщівського місця провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" у Тернопільській області. Стартова ціна – 13,8 млн грн, гарантійний внесок – 2,8 млн грн.

13 жовтня - аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП "Тростянецький спиртовий завод" у Вінницькій області.

Стартова ціна – 44,1 млн грн, гарантійний внесок – 8,8 млн грн.

17 жовтня пройде аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП "Барський спиртовий комбінат" у Вінницькій області. Стартова ціна – 4,6 млн грн, гарантійний внесок – 918 тис грн.

На 18 жовтня заплановано аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП "Гайсинський спиртовий завод" у Вінницькій області. Стартова ціна – 18,5 млн грн, гарантійний внесок – 3,7 млн грн.

Водночас 19 жовтня відбудеться аукціон з продажу єдиного майнового комплексу ДП "Юрковецький спиртовий завод" у Вінницькій області. Стартова ціна – 15,3 млн грн.

А 21 жовтня виставлять на приватизацію Залозецьке місце провадження діяльності та зберігання спирту ДП "Укрспирт" у Тернопільській області. Стартова ціна – 30,8 млн грн, гарантійний внесок –  6,2 млн грн.

У Фонді держмайна додали, що умови приватизації МПД "Укрспирту" передбачають зобов'язання нового власника сплатити кошти в розмірі балансової вартості активу на рахунки ДП "Укрспирт" для погашення заборгованості підприємства, в тому числі на виплату боргів по заробітній платі.

Умови приватизації інших спиртових потужностей - погашення боргів з зарплати та перед бюджетом, а також недопущення звільнення працівників з ініціативи нового власника протягом 6 місяців.

Нагадаємо:

19 вересня на перших з початку широкомасштабного вторгнення онлайн-торгах за ціною майже втричі вище стартової було реалізоване окреме майно Кобиловолоцького місця зберігання спирту - за більш ніж 70 млн грн.

У рамках "малої приватизації" відбувся другий онлайн-аукціон: за 150 млн грн продали окреме майно Марилівського місця зберігання спирту ДП "Укрспирт" (Тернопільська область).

Економічна правда