Huawei шукає "обхідні шляхи" до санкцій США, аби повернути 5G у свої смартфони – ЗМІ

Четвер, 6 жовтня 2022, 11:06 -
 
getty images

Китайська Huawei знаходиться в чорному списку США, що забороняє їй купувати американські технології для смартфонів 5G – аби не втратити внутрішній ринок, компанія шукає способи обійти санкції.

Про це пише Financial Times з посиланням на трьох людей, знайомих з цим питанням.

Один з підходів полягає в тому, щоб замінити передові чипи у смартфонах на більш дешеві. Huawei раніше використовувала чипсети Kirin, розроблені HiSilicon і вироблені провідним виробником Taiwan Semiconductor Manufacturing Co, до того, як США посилили обмеження. 

Компанія змінить конфігурацію смартфонів для використання менш просунутих чіпів китайських компаній, які дозволять використати 5G, що може негативно вплинути на роботу таких смартфонів.

Реклама:

Ще одним обхідним шляхом санкцій, який розглядає Huawei, є співпраця над створенням чохлів для телефонів, які підтримують 5G, за словами двох людей, поінформованих у питанні.

На ринку вже є такі чохли для телефонів. Один з них, розроблений компанією Soyea Technology, має вбудований модуль eSIM з чіпами, які підтримують з'єднання 5G.

Huawei працює над тим, щоб повернути втрачену частку ринку після того, як його продажі впали після введення санкцій США в 2019 році. Доходи від його споживчого бізнесу, заснованого на смартфонах, впали на 50% у річному обчисленні в 2021 році.

Реклама:

"Компанія не може чекати нескінченно і повинна якомога швидше повернути телефони 5G на ринок", - сказала одна людина, знайома з планами Huawei. 

Прагнення Huawei подолати американські обмеження і відновити свої позиції найбільшого світового виробника смартфонів є питанням національної важливості для Пекіна, оскільки він працює над розвитком технологічної самодостатності. 

Нагадуємо:

Адміністрація президента США Джо Байдена планує оголосити про нові обмеження на доступ Китаю до американських напівпровідникових технологій.

У США Huawei звинувачують в шпигунстві і роботі на китайські спецслужби. Вашингтон заборонив компаніям в США співпрацювати з Huawei за більшістю напрямків та вважає компанію загрозою своїй національній безпеці.

Зокрема, США проводять розслідування щодо китайського телеком виробника Huawei через побоювання, що обладнання компанії може перехоплювати і передавати Китаю приватну інформацію з військових баз.

Президент США Джо Байден підписав закон, який забороняє китайським технологічним компаніям Huawei та ZTE отримувати ліцензії на нове обладнання від регуляторів США.


Реклама: