Голова НБУ Шевченко офіційно підтвердив, що подав у відставку

Вівторок, 4 жовтня 2022, 19:23 -

Голова Національного Банку Кирило Шевченко офіційно підтвердив, що йде у відставку.

Про це він повідомив у своєму Facebook.

"Друзі, в силу причин, пов'язаних зі здоров’ям, які я не можу надалі ігнорувати, прийняв для себе складне рішення. Я залишаю посаду Голови Національного банку України", – написав він.

Він подякував президенту Володимиру Зеленському за довіру та спільну роботу на користь держави — і в мирний, і у воєнний час.

Реклама:

Очільник НБУ нагадав про успіхи Нацбанку під час великої війни: безперебійну роботу фінансової системи, недопущення паніки на валютному ринку, зупинив відтік капіталу, утримання інфляції "на адекватному рівні під час війни", допомога державному бюджету із залучення коштів, активізацію механізмів залучення міжнародної фінансової допомоги та ініціювання рішень, які б послабили економіку країни-агресора.

"Сьогодні НБУ дійсно сильніший, ніж будь-коли, у здатності зустрічати виклики та долати кризи, гідно проходить перевірку війною. І зберігає свою здатність бути основою поствоєнного відновлення економіки і спрямовувати на це весь фінансовий сектор", – додав Шевченко.

Він подякував колегам, депутатам Верховної Ради та Кабміну та іншим державним інституціям за співпрацю.

Реклама:

Як повідомив перший заступник голови податкового комітету Ради Ярослав Железняк у своєму Telegram, Верховна Рада розгляне відставку Голови НБУ Кирила Шевченка на цьому тижні.

Нагадуємо:

Напередодні джерела ЕП повідомляли про звільнення голови НБУ за власним бажанням.

Реклама: