В Укренерго пояснили, чому в суботу вранці не було віялових відключень 

Субота, 29 жовтня 2022, 14:35 -

​​Вранці, 29 жовтня,  диспетчерський центр "Укренерго" не надавав операторам систем розподілу обсягів для аварійних відключень споживачів, оскільки пік споживання був на 4,6% нижче, ніж напередодні в п’ятницю.

Про це повідомляє пресслужба "Укренерго" в Telegram.

Як зазначають в Укренерго, тепла погода та вихідний день сприяли тому, що зранку українці спожили електроенергії менше, ніж в цей самий час у попередні дні.

"Ці дві речі разом запобігли загрозі перевантаження мереж і допомогли збалансувати енергосистему без примусових обмежень споживачів. На вихідних споживання знижується за рахунок того, що не працює більшість офісів, і багато людей загалом починає користуватися електрочайниками, плитами тощо пізніше, ніж в робочий день",– йдеться в повідомленні. 

Реклама:

Однак оператор попереджає, що у вечірній пік споживання можуть бути застосовані обмеження через збільшення навантаження на мережу. 

Нагадаємо:

Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" в п’ятницю, 28 жовтня, вчергове надав обленерго обсяг для застосування графіків обмежень електропостачання в усіх областях України.

Реклама:

Для того, аби швидко зменшити споживання електроенергії в певному регіоні, для відключення обираються енерговузли з найбільшим споживанням – як наслідок, не завжди відключення розподіляється рівномірно.

Реклама: