Нафтогаз доручив Київоблгазу припинити постачання газу на Трипільську ТЕС

Субота, 29 жовтня 2022, 10:00 -
 
Dmitri Tovstonog/wikimedia.org

Київоблгазу отримав доручення від газопостачальної компанії "Нафтогаз України" припинити постачання газу на Трипільську ТЕС. 

Про це заявив народний депутат та голова тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради щодо кризових явищ на енергоринку Олексій Кучеренко.

"НАК Нафтогаз дав команду Київоблгазу припинити постачання газу на Трипільську ТЕС, яка виробляє критичну для Києва та області електроенергію", – повідомив Кучеренко.

У зверненні зазначається, що Київоблгаз змушений розпочати процедуру відключення від газопостачання Трипільської ТЕС вже з 30 жовтня.  

Реклама:

Трипільська ТЕС є однією з найбільший виробників електричної та теплової енергії в Київській області. Припинення її роботи може призвести до непередбачуваних інфраструктурних наслідків. 

Нагадаємо:

У компанії ДТЕК переглянуть графіки віялових відключень електроенергії для Києва - тривалість обмежень може зрости до шести годин.

Реклама:

Антимонопольний комітет почав чотири справи щодо АТ "Київоблгаз" через порушення законодавства про захист економічної конкуренції.

Реклама: