Генсек НАТО закликав Росію продовжити зернову угоду

Середа, 26 жовтня 2022, 17:15 -

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг закликав Росію продовжити зернову угоду і забезпечити постійні постачання продовольства.

Про це він сказав на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Румунії Ніколає Чуке, пише "Європейська правда".

"Ми закликаємо Росію продовжити зернову угоду ООН, укладену за сприяння Туреччини, і забезпечити продовження постачання продовольства тим, хто потребує цього найбільше", - сказав Столтенберг.

Він заявив, що російська війна перетворила частину Чорного моря на зону бойових дій, а запуски ракет з російських кораблів спрямовані на українські міста.

Реклама:

"Протягом місяців російські сили блокують українські порти, створивши найгіршу продовольчу кризу за багато років", - додав генсек.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба виступив зі спеціальною заявою через ситуацію із зерновою ініціативою, наголошуючи, що затримка суден відбувається виключно через дії російської сторони.

Внаслідок того, що Росія затримує інспекції суден на вхід та вихід з українських морських портів, черга на прохід "зерновим коридором" вже перевищила 170 суден.

Реклама:

Читайте також на цю тему - Добрива від терористів і зерновий коридор. На Україну тиснуть, щоб дати Росії вивозити свій аміак через Одесу

Європейська правда

Реклама: