Техногігант SAP не встигне завершити вихід із Росії до кінця року – Reuters

Понеділок, 24 жовтня 2022, 18:22 -

Німецький IT-гігант SAP не вийде із РФ до кінця року, оскільки компанія не знайшла покупця на свій російський підрозділ.

Про це пише Reuters із посиланням на п'ять джерел, які звернули увагу на труднощі, з якими стикаються деякі компанії під час виходу з РФ.

Агентство нагадує, що у липні фінансовий директор групи Лука Мучич заявив, що SAP завершить вихід із РФ до кінця року.

"Незважаючи на те, що SAP закрила свої центри обробки даних і хмарний бізнес у країні, SAP все ще має річні контракти на технічне обслуговування в Росії, які вона повинна виконувати, інакше зіткнеться з юридичними ризиками", - сказали співрозмовники Reuters на умовах анонімності.

Реклама:

Як кажуть джерела, відповідно до російського законодавства,  співробітники, які керують місцевим підрозділом SAP можуть нести особисту відповідальність за будь-які порушення контракту.

"SAP повністю віддана згортанню нашого бізнесу в Росії якомога швидше", - сказав представник SAP.

"Однак нещодавні юридичні події в Росії обмежили наші можливості щодо останніх кроків нашого виходу", - додав він.

Реклама:

Російський парламент обговорює проєкт закону, який дозволить РФ арештовувати активи західних компаній і, можливо, переслідувати керівників, причетних до впровадження санкцій проти Росії. Консенсусу поки не досягнуто.

Представник SAP сказав, що компанія "суттєво скоротила" свій штат в Росії з 1250 осіб і матиме там менше 100 співробітників до кінця року.

Програмне забезпечення SAP допомагає підприємствам керувати широким спектром функцій від маркетингу та кадрових ресурсів до логістики та закупівель.

Серед її російських клієнтів були гіганти в енергетичному, банківському та гірничодобувному секторах, такі як державна енергетична компанія "Газпром", "Сбербанк" і гірничодобувний гігант "Норнікель".

Reuters не вдалося перевірити, чи залишаються ці компанії клієнтами компанії. "Газпром", "Сбербанк" і "Норнікель" не відразу відповіли на запити про коментарі.

За даними джерел, SAP припинила надання послуг підтримки компаніям, які потрапили під санкції Заходу. Якщо" Газпром" і "Сбербанк" потрапили під санкції Заходу, то Норнікель - ні.

За словами аналітиків, відмова від деяких послуг SAP у Росії вже призвела до зривів в галузях, які генерують мільярдні доходи, які життєво важливі для російської економіки.

Нагадаємо:

Повідомлялось, що техногігант SAP поступово розпочне зупинку підтримки своїх продуктів в банках, оборонних, нафтових та металургійних компаній РФ.

Економічна правда

Реклама: