"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Комітет Ради рекомендує створити Фонд ліквідації наслідків збройної агресії

Середа, 19 жовтня 2022, 11:16 -
 
Будинок у Гостомелі, що на Київщині, після російського обстрілу
getty images

Бюджетний комітет Верховної Ради рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроєкт щодо створення Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Про це повідомив перший заступник голови Податкового комітету Ярослав Железняк.

Йдеться про законопроєкт №8027, який депутати схвалили у першому читанні 6 жовтня.

Фонд ліквідації наслідків збройної агресії пропонують створити у бюджеті на 2022 рік у складі спеціального фонду. Він наповнюватиметься за рахунок конфіскованих коштів росіян та російських підприємств в Україні.

Реклама:

Наступного року у бюджеті такий фонд передбачено розміром 19 млрд грн.

Коштом фонду планується здійснити будівництво та відновлення громадських будівель, захисних споруд цивільного захисту, реконструкцію чи капітальний ремонт будівель для ВПО, розроблення проєктної документації для зруйнованих росіянами об’єктів.

Крім того, кошти спрямують на реконструкцію та капітальний ремонт об’єктів критичної інфраструктури, пов’язаної з наданням послуг водопостачання, водовідведення, теплопостачання, а  також на закупівлю шкільних автобусів, спецтранспорту для лікарень та деяких комунальних підприємств.

Реклама:

У пояснювальній записці зазначається, що рішення про виділення коштів з такого фонду ухвалюватиме Кабмін за погодженням з Бюджетним комітетом.

Нагадуємо:

У вересні Кабінет міністрів схвалив проєкт бюджету України на 2023 рік, а на початку жовтня Верховна Рада затвердила його у першому читанні.

У травні народні депутати схвалили закон про конфіскацію майна фізичних та юридичних осіб Російської Федерації та Республіки Білорусь.

Реклама: