За тиждень ударів окупантів зруйновано 30% українських електростанцій – Зеленський

Вівторок, 18 жовтня 2022, 12:50 -


Інновації в дії

Президент України Володимир Зеленський заявив, що з 10 жовтня внаслідок російських ударів було зруйновано 30% електростанцій - це спричинило масові відключення електроенергії по всій країні.

Про це він написав у Twitter.

"Ще один вид російських терористичних атак: спрямовані на українську енергетичну та критичну інфраструктуру. З 10 жовтня 30% українських електростанцій було зруйновано, що спричинило масові відключення електроенергії по всій країні. Для переговорів з режимом Путіна не залишилося місця", - наголосив Зеленський.

Нагадаємо:

Російські окупанти у вівторок знову атакували Київ, є влучення в об’єкт енергозабезпечення.

Як повідомила пресслужба YASNO, компанії-постачальника електроенергії з групи ДТЕК, через обстріл відбулось аварійне відключення на лівому березі.

У Києві через ракетні обстріли росіян пошкоджені два об’єкти критичної інфраструктури, внаслідок чого  в багатьох будинках на лівому березі немає світла та води.

У понеділок та у вівторок вранці (17-18 жовтня) росіяни нанесли ракетні удари по Курахівській ТЕС (Донецька обл.), по м.Курахове та с.Сонцівка - є поранені та пошкодження.

У середу, 12 жовтня, повідомлялось, що близько 30% енергетичної інфраструктури України з понеділка 10 жовтня було уражено російськими ракетами.

Читайте також: Підтримати енергетичний фронт може кожен. Все, що треба знати про економію електроенергії

Економічна правда