Ціни на нафту зростають на тлі ослаблення долара і проблем із поставками

Вівторок, 18 жовтня 2022, 10:15 -


Інновації в дії

Ціни на нафту зросли у вівторок - цьому сприяло ослаблення ослаблення США та проблеми з поставками, але зростання цін було обмежено ризиком зниження попиту на паливо з боку Китаю.

Про це повідомляє Reuters.

Як змінились ціни

Ф'ючерси на нафту марки Brent виросли на 82 центи, або 0,9%, до 92,44 долара за барель до 06:43 за Гринвічем.

Ф'ючерси на американську нафту West Texas Intermediate (WTI) підвищилися на 86 центів, або 1,0%, до 86,32 долара за барель.

Причини зміни цін

Індекс долара США, який вимірює курс долара проти шести основних валют, впав до найнижчого рівня з 6 жовтня. Зниження долара робить нафту дешевшою для покупців інших валют, що підвищує ймовірність того, що вони зроблять покупки.

Тим часом очікування, що Китай дотримуватиметься м’якої монетарної політики, щоб допомогти своїй економіці, загальмованій обмеженнями, пов’язаними з COVID-19, надали деяку підтримку цінам на нафту.

У понеділок центральний банк країни пролонгував середньострокові кредити, за якими настає погашення, зберігаючи ключову процентну ставку незмінною протягом другого місяця.

Прогноз попиту на паливо в Китаї, однак, вплинув на настрої після того, як найбільший у світі імпортер сирої нафти відклав публікацію своїх економічних показників, які спочатку були заплановані на вівторок, сказала аналітик CMC Markets Тіна Тенг.

Економічна правда