У РФ припинили роботу 40% кінозалів

Понеділок, 17 жовтня 2022, 16:40 -

У Росії станом на серпень цього року 41% із 5700 кінозалів було закрито - горизонт планування репертуару на російських майданчиках скоротився до двох тижнів на тлі відходу з російського ринку провідних іноземних студій.

Про це заявив голова російської Асоціації власників кінотеатрів Олексій Воронков, пише Forbes Russia.

"На тлі відходу або призупинення роботи на російському ринку найбільших міжнародних кінокомпаній у країні було закрито понад 150 кінотеатрів - 7% від загальної кількості понад 2100 майданчиків. А в деяких великих 12-зальних кінотеатрах Росії через брак контенту працює лише половина залів", - йдеться у повідомленні.

"Говорячи про перспективу, ми на сьогоднішній день не знаємо, який контент виходитиме у лютому. Якщо раніше ми прогнозували і плюс-мінус розуміли, що буде у нас через півроку-рік, то зараз горизонт планування щодо російських фільмів скоротився до трьох місяців максимум, за іноземними картинами вже ніхто не планує.

Реклама:

Обрій планування виживання кінотеатрів скоротився до двох тижнів", - сказав Воронков.

Раніше голлівудські кіностудії Sony, Warner Bros., Disney, Paramount Pictures та ін. призупинили вихід своїх прем'єр у Росії та співпрацю з російськими прокатниками навесні цього року на тлі вторгнення РФ в Україну.

Нагадаємо:

Реклама:

Російські кінотеатри не можуть показувати фільми в IMAX, незважаючи на те, що обладнання належить їм: для показів потрібний дозвіл від канадської компанії IMAX, яка пішла з Росії.

Економічна правда

Реклама: