"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Мінреінтеграції розповіли, скільки ВПО можуть розмістити у побудованих модульних містах

Понеділок, 17 жовтня 2022, 13:31 -

В Україні наразі облаштували 6570 місць компактного проживання для переселенців та влада продовжує збільшувати їх кількість.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінеграції, передає Інтерфакс-Україна.

"В Україні облаштовано 6 570 місць компактного проживання ВПО (внутрішньо переміщених осіб), і держава продовжує збільшувати їх кількість. Для тих, хто проживає в них, легше забезпечити надання освітніх, медичних та інших послуг", – повідомили у відомстві.

У Мінреінтаграціїї пояснили, що організацію роботи з переселенцями покладено на місцеву й регіональну владу, однак у тісній взаємодії з центральною.

Реклама:

Для людей, які були змушені переїхати, розгорнули модульні міста в п'яти областях, 25 із таких міст побудував уряд Польщі.

Крім цього, наразі тривають переговори з міжнародними донорами та урядами інших країн щодо можливого залучення інвестицій. 

"За дорученням президента України розробляється проєкт будівництва такого житла в регіонах. Кожна ОВА має визначити земельні ділянки, визначити пріоритети, затвердити програми, які можна запропонувати інвесторам, і це має бути зроблено до весни", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Нагадуємо:

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій та Укрпошта виплатили людям, які пережили російську окупацію, 16,4 мільйона гривень.

Щонайменше 4,3 мільярда доларів знадобиться у наступному році, аби забезпечити усі запити постраждалих від війни.

Реклама: