Південна Корея скасовує податки на доходи іноземців від облігацій

Неділя, 16 жовтня 2022, 10:53 -


Інновації в дії
getty images

Міністр фінансів Південної Кореї Чу Кюн Хо заявив, що з понеділка уряд скасовує податки на доходи іноземців від інвестицій у скарбничі облігації та облігації валютної стабілізації.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед журналістами ввечері в суботу в Сполучених Штатах після зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків G-20, міністр сказав, що уряд вирішив перенести терміни запланованого скасування податків з 2023 року на наступний тиждень, щоб збільшити приплив капіталу на місцевому ринку облігацій.

В агентстві додають, що глобальний постачальник індексів FTSE Russell додав Південну Корею до списку для можливого включення до свого Індексу світових державних облігацій (WGBI).

"Наприкінці вересня нас включили до списку спостереження WGBI, але ми вважали, що потрібно зробити швидкий крок, щоб залучити більше іноземних інвестицій на наш ринок скарбничих облігацій", — сказав Чу.

Нагадаємо:

Україна і Південна Корея досягли прогресу в підготовці до підписання угоди між урядами двох країн щодо фінансової підтримки з боку Фонду співпраці з економічного розвитку (Economic Development Cooperation Fund/EDCF).

Південна Корея планує скоротити державний бюджет на 2023 рік вперше за 13 років, оскільки керівництво країна прагне зменшити витрати на тлі зростання процентних ставок у всьому світі.