Південна Корея скасовує податки на доходи іноземців від облігацій

Неділя, 16 жовтня 2022, 10:53 -
 
getty images

Міністр фінансів Південної Кореї Чу Кюн Хо заявив, що з понеділка уряд скасовує податки на доходи іноземців від інвестицій у скарбничі облігації та облігації валютної стабілізації.

Про це повідомляє Reuters.

Виступаючи перед журналістами ввечері в суботу в Сполучених Штатах після зустрічі міністрів фінансів і керівників центральних банків G-20, міністр сказав, що уряд вирішив перенести терміни запланованого скасування податків з 2023 року на наступний тиждень, щоб збільшити приплив капіталу на місцевому ринку облігацій.

В агентстві додають, що глобальний постачальник індексів FTSE Russell додав Південну Корею до списку для можливого включення до свого Індексу світових державних облігацій (WGBI).

Реклама:

"Наприкінці вересня нас включили до списку спостереження WGBI, але ми вважали, що потрібно зробити швидкий крок, щоб залучити більше іноземних інвестицій на наш ринок скарбничих облігацій", — сказав Чу.

Нагадаємо:

Україна і Південна Корея досягли прогресу в підготовці до підписання угоди між урядами двох країн щодо фінансової підтримки з боку Фонду співпраці з економічного розвитку (Economic Development Cooperation Fund/EDCF).

Реклама:

Південна Корея планує скоротити державний бюджет на 2023 рік вперше за 13 років, оскільки керівництво країна прагне зменшити витрати на тлі зростання процентних ставок у всьому світі. 

Реклама: