Південна Корея скоротить держбюджет вперше за 13 років

Неділя, 14 серпня 2022, 10:52 -

 
Gettyimages

Південна Корея планує скоротити державний бюджет на 2023 рік вперше за 13 років, оскільки керівництво країна прагне зменшити витрати на тлі зростання процентних ставок у всьому світі. 

Про це повідомляє Bloomberg.

Міністр фінансів Чу Кюн Хо зазначив, що уряд прагне відчутно скоротити  витрати на 2023 рік у порівнянні з цьогорічними в 521 млрд доларів. Починаючи з 2010 року Південна Корея постійно збільшувала свої видатки, особливо під час президенства Мун Чже Іна, який був обраний під час пандемії.

Реклама:

Новий президент Юн Сук Йоль намагався скоротити витрати та збільшити податкові надходження після свого обрання в травні, тоді як Банк Кореї чотири рази підвищував ключові ставки в цьому році до 2,25%. Однак, інфляція в країні прискорилася в липні, і на початку цього місяця керівництво центрального банку повідомило про можливе підвищення ставки ще на 25 базисних пунктів. 

Міністр повідомив про скорочення державних витрат і зазначив, що випуск державних облігацій також зазнає скорочення, не уточнюючи конкретних цифр. За його словами, міністри та віце-міністри повинні будуть повернути уряду 10% своєї зарплати.

Повідомляється, що інфляція в Кореї може наблизитися до піку, який, за словами Чу, становитиме близько 6%. "Деякі люди кажуть, що інфляція може досягти 7%, але я не думаю, що це станеться, якщо не станеться величезна катастрофа", – додав міністр.

Реклама:

Нагадаємо:

США попросили Південну Корею підтримати обмеження цін на російську нафту в рамках міжнародних санкцій.

МВФ прогнозує уповільнення світового економічного зростання з 6,1% минулого року до 3,2% у 2022 році - це на 0,4 в.п. нижче, ніж прогнозувалося у квітневому прогнозі.

Реклама: