Британці, побоюючись відключень електроенергії, скуповують генератори та ліхтарі

Субота, 15 жовтня 2022, 17:17 -

Британці, окрім зимового одягу та свічок, готуючись до можливих відключень електроенергії, запасаються портативними генераторами та пальниками.

Про це повідомляє Reuters.

National Grid цього місяця попередила, що Великобританія може зіткнутися з тригодинними запланованими відключеннями електроенергії в будинках і на підприємствах цієї зими. Основною загрозою є неможливість імпортувати електроенергію з Європи та залучення достатньої кількості імпорту палива для  газових електростанцій.

Згідно з даними за перші 11 днів жовтня 2022 року з аналогічним періодом минулого року показало зростання продажів генераторів на 203% і збільшення продажів ліхтариків і ліхтариків на 43%. Про це заявив у п’ятницю найбільший британський роздрібний продавець будівельних матеріалів.

Реклама:

"Додається, що наразі неможливо точно стверджувати, що National Grid доведеться вдатися до відключень електроенергії цієї зими, очевидно, що споживачі готуються до цього найгіршого сценарію. 

Також читайте: Росія руйнує енергетичну інфраструктуру. Як підготуватися до аварійних відключень?

Нагадаємо:

Реклама:

На фоні розгортання енергетичної кризи в ЄС та наближення холодів європейці все частіше починають повертатись до деревини як найстарішого у світі палива для тепла.

Реклама: