Увечері у Києві і в окремих регіонах знову застосовують віялові відключення – Укренерго

Вівторок, 11 жовтня 2022, 17:30 -


Інновації в дії

Увечері у вівторок, 11 жовтня, у Києві та центральних областях знову застосовуються обмеження споживачів, але вдень вдалося обійтися без них.

Про це повідомили в Укренерго.

Також застосовувати примусові обмеження споживання довелося в Харківській, Полтавській та Сумській областях.

"Введення таких заходів пов’язано з необхідністю розвантажити енергетичну інфраструктуру для швидкого проведення відновлювальних робіт. Графіки аварійних відключень можуть тривати більше 2 годин та публікуються на сайтах регіональних компаній (обленерго)", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що фахівцям Укренерго та обленерго вдалося відновити енергоживлення майже на всій території України після вчорашньої терористичної атаки росіян на енергетичні об’єкти.

Укренерго наразі не планує залучати аварійну допомогу з суміжних європейських країн, в цьому немає потреби, додають в компанії.

"Ми щиро вдячні українцям за те, що вчора в вечірні години ви допомогли знизити споживання - по всій Україні воно вчора знизилося на 1,5-2 ГВт, що еквівалентно роботі 2 атомних блоків. Або на 13-15% менше, ніж в звичайний осінній будній день. 

У центральних регіонах та Києві, де вводили примусові обмеження споживання у вечірні години знизилося на 26,5%. З них майже 10% - добровільні обмеження енергоспоживання з боку громадян. Це суттєво полегшило фахівцям Укренерго можливість збалансувати енергосистему після масованих ворожих обстрілів. Ми цінуємо ваш внесок в нашу роботу та просимо дотримуватися ощадливого режиму і надалі", - заявили в компанії.

Українців просять не вмикати потужні електроприлади одночасно з 17.00 до 23.00.

"За розпорядженням НЕК Укренерго через дефіцит потужності ми тимчасово обмежуємо електропостачання до частини 3-ої черги", - заявили в ДТЕК Київські електромережі.

Всі адреси у Києві компанія поділила на три черги, яким за необхідності будуть обмежувати постачання світла почергово:

1 черга – з 8:00 до 12:00 та з 20:00 до 24:00,
2 черга – з 12:00 до 16:00,
3 черга – з 16:00 до 20:00.

"Якщо ваша вулиця повторюється в кількох чергах – не хвилюйтесь це означає, що відключення буде стосуватись різних будинків на вашій вулиці. При цьому тривалість відключення будинку не буде перевищувати 4 години", - додали в ДТЕК.

Нагадаємо:

Кабінет Міністрів просить громадян обмежити споживання електроенергії з 17:00 до 23:00 вівторка, 11 жовтня.

Раніше мер Києва Віталій Кличко заявляв,  що у Києві у вівторок відключень електроенергії не передбачається.

Компанія ДТЕК оприлюднила оновлені детальні графіки обмеження подачі електроенергії у Києві у випадку дефіциту потужності. 

У Київській області запроваджено віялові відключення, які можуть тривати до чотирьох годин, у Київській ОВА опублікували графік відключень.

Зазначається, що з 11 жовтня компанія ДТЕК Київські електромережі на щоденній основі заздалегідь буде оприлюднювати ці графіки на сайті з адресами і часом відключення.

Читайте також: Росія руйнує енергетичну інфраструктуру. Як підготуватися до аварійних відключень?

Економічна правда