Для українських перевізників автоматизують отримання міжнародних дозволів

П'ятниця, 9 вересня 2022, 14:23 -

Міністерство інфраструктури запровадило автоматичну видачу дозволів ЄКМТ, що дозволяють здійснювати багаторазові міжнародні перевезення.

Про це повідомив заступник міністра інфраструктури Мустафа Найєм.

"Щороку видача ліцензій виливалася у довгі черги на морозі, перевізникам доводилося заповнювати документи вручну, і як наслідок, багато хто не встигав і зазнавав збитків від простою", – розповів Найєм. При цьому на ринку створювалися посередники, які пропонували "вирішити" питання швидко.

Тепер для участі в конкурсі на дозволи подавати документи треба буде виключно в електронному вигляді через систему "ШЛЯХ"

Реклама:

Найєм зауважив, що наразі система проходить тестовий режим, і усі анкети, заповнені в пробний період, будуть автоматично видалені системою перед початком офіційної процедури конкурсу.

Для участі в конкурсі перевізникам необхідно подати електронні анкети на 2023 рік з 1 до 31 жовтня 2022 року. Редагувати заявки можна буде лише до моменту передачі на розгляд конкурсної комісії.

"Процедура повністю виключає людський фактор та можливість зловживань та затягування з видачею. До того ж робота системи буд повністю прозорою і зрозумілою для всього ринку перевізників", – додав заступник міністра.

Реклама:

Читайте також: Товар поїде без обмежень. Що означає для України транспортний "безвіз"

Нагадуємо:

Україна у середу, 29 червня, підписала угоду про лібералізацію автомобільних перевезень з ЄС, або "транспортний безвіз". Угода скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів для здійснення двосторонніх та транзитних перевезень в держави ЄС

Торік Укртрансбезпеки запустила кабінет перевізника – там можна отримати дозвіл на міжнародні перевезення з безкоштовним бронюванням

Реклама: