РФ може підтримати закупівлею палива білоруські НПЗ, які втратили європейський і український ринки – ЗМІ

П'ятниця, 9 вересня 2022, 11:57 -


Інновації в дії

Міненерго та Мінфін РФ обговорюють розширення імпорту бензину та дизпалива з Білорусі через проблеми білоруських НПЗ зі збутом, спричинені санкціями та втратою українського ринку. 

Про це пише "Комерсант" із посиланням на джерела в галузі.

Газета зазначає, що російські НПЗ отримують субсидії за постачання палива на внутрішній ринок, а білоруські заводи поки не мають права отримати демпфер

Постачання в Росію без демпфера будуть для Білорусі збитковими, тому зараз майже відсутні, пише видання.

Як зазначив співрозмовник "Комерсанта", Мінфін РФ може підготувати зміни до Податкового кодексу, не уточнюючи, який механізм виплат буде використаний. Може бути вивчений варіант отримання демпфера Білоруссю з допомогою трейдингової компанії, зареєстрованої Росії, припустили джерела.

Наразі "Белнафтохім" постачає продукцію до Росії через зареєстроване в країні ТОВ "Белнафтохім-РОС".

Водночас глава дирекції юрфірми Vegas Lex Кирило Нікітін вважає більш ймовірним укладання міждержавної угоди з РБ або ухвалення відповідних нормативно-правових актів на рівні президента чи уряду.

Нагадаємо:

Раніше повідомлялось, що білоруські нафтопереробні заводи після втрати українського і європейського ринків працюють на половину потужності та майже повністю заповнили склади - підприємства намагаються врятуватись ремонтами.

Економічна правда