Ердоган погодився з заявою Путіна, що зерно з України "іде в багаті країни, а не в бідні"

Четвер, 8 вересня 2022, 17:05 -

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган погодився з президентом РФ Володимиром Путіним у тому, що поставки зерна з України здійснюються до розвинених, а не до найбідніших країн - цю тезу напередодні спростували МЗС та Мінінфраструктури України.

Про це він сказав на прес-конференції в Хорватії, пише Anadolu.

"На жаль, зерно, що надходить у зернових вантажах, йде до багатих країн, а не до бідних", - заявив він.

"Поки санкції проти Росії продовжуються, пана Путіна турбує той факт, що постачання зерна відбувається в країни, які вводять ці санкції", - зазначив президент Туреччини.

За його словами, він має намір обговорити цю тему з Путіним у Самарканді. "Ми сподіваємося розпочати постачання з Росії", - додав Ердоган.

Реклама:

Нагадаємо:

Президент РФ Володимир Путін заявив, що треба обмежити напрями вивезення зерна "зерновим коридором" з території України: він стверджує, що майже все зерно було спрямоване до ЄС, а не до країн, що розвиваються. ЕП на цифрах пояснила, що це брехня.

У рамках "зернової ініціативи" з моменту виходу першого судна з українським продовольством і до сьогодні уже експортовано 2,37 млн тонн агропродукції. У країни Азії відправлено 54 судна з 1,04 млн тонн, в Європу - 32 судна з 0,85 млн тонн, в Африку - 16 суден з 0,47 млн тонн агропродукції.

Реклама:
Економічна правда

Реклама: