Росія втрачатиме $6,6 мільярдів щороку у разі зупинки газопостачання до ЄС – Bloomberg

Вівторок, 6 вересня 2022, 17:58 -

Припинення газопостачання в Європу може коштувати російському бюджету 6,6 мільярда доларів на рік у вигляді втрачених податкових надходжень.

Про це з посиланням на таємний звіт уряду РФ повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що документ, який було надано 30 серпня на розгляд російського уряду, "змальовує набагато жахливішу картину, ніж зазвичай роблять чиновники у своїх оптимістичних публічних заявах".

Згідно зі звітом, повне припинення поставок газу в Європу, головний експортний ринок Росії, може вартувати російському бюджету до 400 мільярдів рублів ( 6,6 млрд дол в еквіваленті) на рік у вигляді втрачених податкових надходжень. 

Реклама:

Повністю компенсувати втрату обсягів продажу новими експортними ринками не вдасться навіть у середньостроковій перспективі.

Автори звіту додають, що через запроваджені Заходом санкції російські виробники металопродукції втрачатимуть близько 5,7 млрд дол на рік через вплив західних санкцій. 

Значних збитків зазнає і нафтовидобувна та нафтопереробна галузі рф після того, як західні санкції щодо російської сирої нафти та нафтопродукції набудуть чинності.

Реклама:

Нагадуємо:

Російські чиновники та економісти в приватному урядовому звіті попереджають про глибоку та тривалу економічну шкоду країні внаслідок санкцій за вторгнення в Україні, написав Bloomberg.



Реклама: