У Києві запровадять оплату проїзду в усіх видах транспорту банківською карткою 

Субота, 3 вересня 2022, 11:25 -


Інновації в дії
gettyimages

Влада Києва підтримала петицію про запровадження оплати за проїзд банківською карткою в усіх видах громадського транспорту.

Про це повідомляється у розділі "Петиції" на сайті КМДА.

Відповідна петиція зібрала необхідну кількість голосів та розглянута мером Віталієм Кличком.

У петиції, створеній Олександром Шейком, зазначається, що у Києві при проїзді в тролейбусах та автобусах немає можливості придбати паперовий квиток, так само як і транспортну карту, на всіх зупинках або в салоні транспорту. 

До того ж квиток в додатку "Київ Цифровий" є ненадійним засобом оплати, оскільки він вимагає наявності зарядженого смартфону та підключення до інтернету. А гостям столиці купувати транспортну карту для декількох поїздок недоцільно.

Віталій Кличко у відповіді на петицію повідомив, що питання впровадження та забезпечення можливості оплати за проїзд банківською карткою, як і іншими носіями електронного квитка, покладено на оператора Автоматизованої системи оплати проїзду (АСОП).

"Технічні засоби АСОП, які на сьогодні встановлені в рухомому складі громадського транспорту та на станціях швидкісного трамвая комунального підприємства "Київпастранс", технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками", — додав очільник міста.

Нагадаємо:

У Києві з понеділка, 16 травня, відновлено оплату за проїзд у метро та наземному комунальному транспорті.

У Києві тимчасово відмінили плату за паркування автомобільного транспорту на муніципальних майданчиках, інспектори з паркування не штрафуватимуть водіїв.