Україна отримала 500 мільйонів євро допомоги від ЄС

Середа, 28 вересня 2022, 19:52 -

Євросоюз переказав Україні 500 млн євро фінансової допомоги з оголошеного у вересні пакету підтримки.

Про це єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Олівер Варгеї заявив на спільному брифінґу з віцепрем’єр-міністеркою з питань євроінтеграції Ольгою Стефанішиною, повідомляє Укрінформ.

"Ми підтримуємо реформи фінансово, а також виживання України в цій війні. Я дуже радий оголосити, що сьогодні 500 млн євро бюджетної підтримки мають надійти на банківський рахунок України", – зазначив він.

Віцепрем’єр-міністерка Стефанішина підтвердила надходження коштів.

Реклама:

Крім того, додав Варгеї, на зустрічі з віцепремʼєр-міністеркою вони обговорили, як ЄС може найшвидше надати 100 млн євро на відбудову шкіл в Україні.

Нагадуємо:

Європейська комісія у вересні підписала чотири секторальні угоди з Україною, перша з яких передбачає нову програму бюджетної підтримки на суму 500 мільйонів євро.

Реклама:

У ЄК зазначили, що це фінансування дасть змогу гарантувати проживання та освіту для внутрішньо переміщених осіб та підтримуватиме сільськогосподарський сектор.

Також в рамках Ради буде підписано інші угоди. Серед них – угода про участь України у програмі Європейського Союзу "Цифрова Європа", а також угода, яка дасть змогу Україні брати участь у податковій програмі.



Реклама: