Італія забезпечила собі достатньо газу на зиму без російських поставок – Bloomberg

Вівторок, 27 вересня 2022, 21:56

Російський газ зараз становить лише 10% італійських поставок після того, як країна почала активно діверсіфикувати джерела газу на тли газового шантажу РФ.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на співрозмовників, наближених до питання.

Італія вже забезпечила достатній обсяг альтернативних поставок газу з Північної Африки, щоб компенсувати будь-які дефіцити цієї зими, якщо Росія негайно припинить експорт до країни.

Збільшення очікуваних поставок газу з Алжиру та Єгипту зможе покрити решту поставок, які Італія досі отримує з Росії, зазначили співрозмовники агентства. Спочатку Італія розраховувала досягти незалежності від російського газу до весни 2025 року, але вона повинна розширити свої регазифікаційні потужності, щоб повторити результати цієї зими.

Реклама:

Російський газ наразі становить близько 10% італійського імпорту, в порівнянні з приблизно 40% до повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому. Водночас дуже холодна зима, пошкодження трубопроводів або затримка з новими поставками можуть перешкодити зусиллям Італії.

Прем'єр-міністр країни Маріо Драгі, який йде у відставку, шукав шляхи забезпечення поставок газу, щоб захистити Італію від можливих перебоїв у постачанні з боку Росії, яка шантажує ЄС через накладені санкції у відповідь на вторгнення. Італія була однією з найуспішніших країн у пошуку альтернативних джерел постачання. 

Нагадуємо:

Реклама:

Італія вже накопичила 80% своїх запасів газу напередодні зими та планує досягти 90% до жовтня.

Повідомлялось, що Італія розраховує мати змогу повністю відмовитись від російського газу з 2024 року.

Реклама: