Німецька поліція провела обшук на яхті російського олігарха Усманова

Вівторок, 27 вересня 2022, 15:37 -


Інновації в дії

Німецька поліція, яка розслідує звинувачення у відмиванні грошей проти російського мільярдера Алішера Усманова, обшукала яхту на півночі Німеччини.

Про це пише Reuters з посиланням на повідомлення прокуратури.

"Прокуратура не назвала ні яхту, ні її власника, але назвала його "69-річним російським бізнесменом" і заявила, що він був об’єктом того ж розслідування, що й минулого тижня, коли поліція провела рейд на віллу на березі озера, зареєстровану на Усманова", - пише агентство.

Reuters не вдалось взяти коментарі у представників Усманова щодо обшуків на яхті у вівторок.

У заяві в понеділок його прес-служба відкинула звинувачення проти нього як "безпідставні та наклепницькі".

Усманов внесений до санкційного списку ЄС, який заморожує його активи та забороняє подорожувати країнами блоку.

Прокуратура заявила, що власника яхти підозрюють у здійсненні фінансових операцій на мільйони євро в період з 2017 по 2022 рік, щоб приховати походження коштів, отриманих від кримінальних злочинів, зокрема ухилення від сплати податків.

Усманов, який працює в різних бізнес-секторах і має чистий капітал у 14,6 мільярда доларів, за даними Forbes, знаходиться в центрі двох окремих розслідувань щодо його фінансів у Німеччині.

Минулого тижня телекомпанія NDR повідомила, що 156-метрову яхту Dilbar, яка, за словами влади, належить сестрі Усманова і також підпадає під санкції, була відбуксирована з порту Гамбурга до Бремена. Яхта коштує пів мільярда євро.

Нагадаємо:

Арештовану яхту Dilbar, яка належить родині підсанкційного російського олігарха Алішера Усманова, перегнали з порта Гамбурга  на верф, розташовану неподалік Бремена.

Німецька поліція провела обшук у баварському маєтку одного з найбагатших російських олігархів Алішера Усманова.

Економічна правда