Новини 26 вересня: американські чипи в іранських "камікадзе", рекордне падіння фунту 

Понеділок, 26 вересня 2022, 22:10


Інновації в дії

Про дрони. Іранські дрони-камикадзе Shahed-131 містять процесори виробництва американської компанії Texas Instruments

Про Британію. Фунт стерлінгів у понеділок впав до рекордного мінімуму через побоювання трейдерів, що економічний план нового уряду Великої Британії створить напруження у фінансовому секторі. Євро також досяг нового 20-річного мінімуму щодо долара.

Про "потік". Компанія Nord Stream 2 AG, яка обслуговує російський газопровід "Північний потік-2", зафіксувала різке падіння тиску на одній з ниток проводу

Про космос. NASA планує 26 вересня зіштовхнути космічний корабель з астероїдом Діморф, який розташований за 11 млн кілометрів від Землі.

Про їжу. Попри відновлення експорту з України, світ рухається до найменших запасів зерна за останні роки, оскільки поставки надто малі, а врожаї інших великих виробників зернових менші, ніж спочатку очікувалося.

Ексклюзиви ЕП

Легалізована контрабанда. Паралельний імпорт працює в Росії вже сім місяців, хто допомагає Москві?

Залежна від імпорту російська економіка намагається будь-яким способом отримати доступ до закордонних товарів. Як і хто допомагає їй у цьому?

Як релокувати приватний дитсадок до Коломиї. Історія підприємниці з Краматорська

Війна змусила власницю приватних дитячих центрів перевезти бізнес на Прикарпаття. Як їй вдалося відновити бізнес з нуля в новому місті і допомогти переселенцям.