Польща вимагатиме виключити РФ з МАГАТЕ – міністр клімату

Понеділок, 26 вересня 2022, 18:26 -


Інновації в дії
Oleksandr Ishchenko/Global Images Ukraine via Getty Images

Польща закликатиме виключити Росію з МАГАТЕ, якщо вона не виведе війська з ЗАЕС.

Про це повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом" в Telegram.

Міністр клімату та навколишнього середовища Польщі Анна Мóсква заявила, що від імені своєї країни буде закликати виключити росію з Міжнародного агентства з атомної енергії, якщо її війська не покинуть Запорізьку АЕС.

У рамках 66-ї Генеральної конференції Міжнародного агентства з атомної енергії вона наголосила, що позиція Польщі полягає у тому, щоб МАГАТЕ змусила Росію негайно залишити територію запорізького регіону, пишуть польські ЗМІ. 

Також міністр нагадала, що місія МАГАТЕ підтвердила присутність російських військових на території Запорізької атомної електростанції.

Нагадуємо:

Міжнародне агентство з ядерної енергії (МАГАТЕ) почало низку переговорів стосовно створення зони ядерної безпеки на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС), яка з березня 2022 року окупована російськими військовими.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив, що у рамках 77-ї сесії Генасамблеї ООН триває робота над конкретними аспектами створення зони безпеки навколо Запорізької АЕС.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі пообіцяв збільшити кількість представників агентства на Запорізькій атомній електростанції.