Британія може оштрафувати TikTok майже на 29 мільйонів доларів: що порушила соцмережа

Понеділок, 26 вересня 2022, 17:09 -
 
Getty images

Велика Британія може оштрафувати TikTok на 27 мільйонів фунтів стерлінгів (28,91 млн дол) через те, що додаток, йомвірно, порушив британський закон про захист даних, оскільки не захищав конфіденційність дітей-користувачів платформи.

Про це повідомляє Reuters.

Розслідування виявило, що TikTok міг обробляти дані дітей віком до 13 років без відповідної згоди батьків і не надавав належну інформацію своїм користувачам у прозорий спосіб.

Офіс інформаційного комісара (ICO) видав TikTok і TikTok Information Technologies UK Ltd "повідомлення про намір", повідомив регулятор.

Реклама:

"Компанії, що надають цифрові послуги, мають юридичний обов’язок запровадити ці засоби захисту, але наша попередня точка зору полягає в тому, що TikTok не відповідає цій вимозі", — сказав комісар з питань інформації Джон Едвардс.

У TikTok заявляють, що не згодні з заявою ICO.

"Хоча ми поважаємо роль ICO у захисті конфіденційності у Великій Британії, ми не згодні з висловленими попередніми думками та маємо намір офіційно відповісти на ICO у належний час", — сказав представник TikTok у заяві, надісланій Reuters.

Реклама:

Попередньо ICO припускає, що TikTok порушив закон Британії про захист даних у період з травня 2018 року по липень 2020 року.

Нагадуємо:

TikTok почав глобальну реструктуризацію свого бізнесу, яка включає і звільнення співробітників - компанія вже звільнила частину персоналу у США та повідомила співробітникам в ЄС і Британії, що їхні робочі місця під загрозою.

Реклама: