"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На зміцнення обороноздатності України АРМА передало понад 450 мільйонів

Субота, 24 вересня 2022, 10:00 -
 
GettyImages

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) на зміцнення обороноздатності України з початку повномасштабної війни переказало 456 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба АРМА.

У спільній роботі Офісу Генерального прокурора та Нацагентства було передано Головному управлінню розвідки 304 млн грн, які належали одному з синів президента-втікача Віктора Януковича. При цьому понад 50 млн грн із цієї суми отримано саме завдяки розміщенню коштів на депозитних рахунках АРМА.

"Також нещодавно після погодження Кабінету Міністрів України АРМА придбало перший пакет військових облігацій на 152 мільйони гривень. Ці кошти будуть безпосередньо спрямовані до державного бюджету для використання в оборонних та інших важливих цілях під час воєнного стану", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

До того ж Кабмін погодив придбання Нацагентством ще на понад 300 млн грн військових облігацій. 

У відомстві додають, що на придбання військових облігацій АРМА має право витрачати не більше 80% арештованих коштів у національній валюті. Для здійснення операцій залучається державний банк, а обсяг грошей для купівлі кожного пакету цінних паперів погоджуються з Кабміном.

Нагадаємо:

Реклама:

Подільська окружна прокуратура Києва передала в управління АРМА арештовані корпоративні права російської компанії на близько 300 мільйонів гривень.

Кабмін погодив обсяг придбання Нацагентством з питань управління корупційними активами (АРМА) військових облігацій у сумі 152 млн грн.

Реклама: